_K3_5871In 2014 heb ik deelgenomen aan een practicum van “ the Circle way”. Ik ben onder de indruk van deze krachtige werkvorm om het luisteren naar elkaar structuur en inhoud te geven.

Spacer 200x1
Veel van onze communicatie in groepen verloopt volgens het flipperkast principe.  Meningen worden gegeven, reacties weerlegd, stellingen geponeerd of stokpaardjes beklommen.  Woorden vliegen door de ruimte, met een beperkte  kans  om een luisterend oor aan te treffen.
Spacer 200x1
De energie van de deelnemers die niet aan het woord zijn of komen gaat zitten in het volgen van discussie of het zoeken naar een moment  om ook nog wat woorden toe te voegen aan het thema. Waarbij veelal de eigen, oorspronkelijke, mening al niet meer bestaat. En wanneer je geluk hebt is er een goede voorzitter – gespreksleider die poogt om samen te vatten en te komen tot een resultaatafspraak..
Spacer 200x1
Luisteren is niet alleen je oren openzetten en taal toelaten. Het echte luisteren is empatisch – invoelend  en met focus op de ander.  In een ‘ circle’  gesprek wordt een structuur aangereikt die maakt dat er alleen ruimte is voor luisteren naar iedere deelnemer die het woord krijgt. Geen discussie, niet reageren of corrigeren, maar juist intens luisteren en binnen laten komen wat er wordt gedeeld.

Geweldig om daarna de kracht te ervaren die uitgaat van woorden in combinatie met een luisterend oor.

Nieuwsgierig?
Ik kom graag met u in contact. In een eerste contact zal ik veel luisteren en vragen stellen. Maar ook over mijzelf en mijn passie te vertellen. Daarna ga ik aan de slag om met een passend voorstel te komen.

Bel mij op 06 51400121 of mail.

No comments yet.

Geef een reactie

Back to top